Скільки коштує зібрати школяра цього року?


Шкільна форма, взуття, ранець, щоденники, пенали, ручки, зошити, олівці, альбоми для малювання… Усі ці товари в серпні користуються великим попитом, бо не за горами новий навчальний рік. Батьки «хапаються за голови», адже щоб зібрати дитину до школи, потрібно викласти чималу суму грошей.

Не секрет, що перед Днем знань найбільші витрати очікують мам і татусів першокласників. Адже саме їм потрібно все – від ручки до шкільної форми.

Кожен рік, приблизно за місяць до початку навчального року, в Прилуках відчиняють свої двері шкільні ярмарки. Цей захід направлений на зручність, швидкість та полегшення в придбанні в одному місці споживачами необхідних речей для навчання: ранці, канцелярські, спортивні товари, шкільні форми, трикотажні вироби, одяг, взуття, шкільне приладдя тощо, усього того, що необхідно для підготовки дитини до нового навчального року. І звичайно, не просто так аж за місяць, адже придбати все для школи дитині – це досить складний і тривалий процес. А іноді й досить дорогий.
Напередодні 1 вересня ми порахували, яку суму варто виділити батькам, щоб зібрати свою дитину до школи у 2018 році.

Перше, з чого зазвичай починають підготовку, так це з вибору шкільного портфеля. Можна обрати як новий рюкзак, так і б/в у хорошому стані. У середньому, його ціна становитиме близько 300 грн. А ось покупка стандартного набору канцтоварів обійдеться батькам приблизно в 350-400 грн. Мається на увазі, що в нього увійде: укомплектований пенал з 2-ма кульковими ручками, 2-ма простими олівцями, лінійкою, стругачкою, гумкою, набором для малювання (кольорові фломастери, олівці, альбом, фарби та щіточки), набором для творчості (спеціальна папка, пластилін, дощечка для ліплення, кольоровий папір і картон, клей та ножиці), а також комплект із 10 зошитів.
Найскладніша частина ритуалу зборів у школу – це пошук шкільної форми. Серед усіх покупок вона найдорожча. Комплект зі штанів, 2-х сорочок, туфель і спортивного костюма з кросівками для хлопчика в середньому буде коштувати 1600 грн. Одягнути дівчинку трохи дорожче. Її шкільний гардероб із 2-х блузок, спідниці, шкільного сарафана, туфель, спортивного костюма й кросівок обійдеться в 2200 грн.
Безперечно, ціни, зазначені у статті, середні. Якщо ж у когось є бажання, можна знайти шкільні товари дешевші або навпаки – дорожчі. За нашими скромними підрахунками збори в школу обійдуться батькам у 2600 гривень. Ось такі недитячі ціни на дитячі речі.
Та, погодьтеся, найголовніше, щоб дитина пішла до школи радісна та щаслива, з гарним ранцем, у зручному і якісному одязі та взутті. Отже, батьки, вдалих вам покупок!

Мар’яна Гибенко

Джерело: www.gradpryluky.info

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"