Сільський стріт-арт у Смолині

У Чернігові вже, мабуть, нікого не здивуєш картинами на стінах багатоповерхівок, магазинів та на парканах. Стріт-арт останнім часом став досить популярним в обласному центрі. На жаль, небагато населених пунктів області можуть похвалитися такими прикрасами. Особливо це стосується сіл.

Нещодавно в селі Смолин Чернігівського району на стіні колишнього кооперативного магазину в центрі села з’явилася картина з бобрами.

Ініціатор її створення - директор Смолинського торфобрикетного заводу Валентина Огієнко.

«Дуже хотілося, щоб у нашому селі було щось цікаве, – розповідає Валентина Огієнко. – Чому бобри? Бо Смолин  асоціюють з нашим торфобрикетним заводом. І саме на цих торф’яних болотах навколо села живе дуже багато бобрів. Тому й вирішили їх намалювати. Тепер наших тваринок бачать всі, хто приїздить до Смолина або ж просто їде по трасі».

Втілити цю ідею в життя допоміг місцевий житель, котрий з дитинства має неабиякий хист до малювання, Ігор Цибуля. А фарби для роботи пані Валентина закупила за власний кошт.

«Це дуже талановитий хлопець, – продовжує Валентина Володимирівна. – Він відразу погодився на мою пропозицію і за тиждень намалював неймовірно гарну картину».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"