Школа для прийомних батьків

У селі Количівка Чернігівського району на базі громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові» відкрилася «Літня школа» для прийомних батьків та батьків-вихователів, а також їхніх дітей. На Чернігівщині такі заходи проводяться вже третій рік поспіль.

Сьогодні в Чернігівській області більше двох тисяч дітей потребують опіки держави. Переважна більшість з них, а це 93%, виховуються в нових родинах. Зокрема, понад 500 – у 203 прийомних сім’ях, та 28 – у дитячих будинках сімейного типу.

Цьогоріч пройти навчання в «Літній школі» приїхало 6 прийомних родин та вихованці 2 будинків сімейного типу з Бобровицького, Борзнянського, Коропського, Ніжинського, Сосницького, Семенівського районів та міста Прилуки.

Тренінги для прийомних родин в літній школі проходитимуть три дні поспіль. Як батьки, так і діти за цей час зможуть здобути нові знання, отримати практичні поради від експертів та обмінятися досвідом. З дорослими фахівці говоритимуть про дитячо-батьківські відносини, міжособистісні стосунки між чоловіком та дружиною у прийомній сім’ї, покарання дітей та багато іншого. А діти відвідають розважальні комплекси у Чернігові. Для них також проведуть різноманітні майстер-класи, спортивні змагання, квести та покажуть музичну казку.

«Батьки весь цей час будуть працювати, – говорить директорка обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот. – З ними будуть працювати психологи, спеціалісти проводитимуть тренінгові заняття, майстер-класи, для дітей буде організоване спортивне свято».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"