Чернігівські депутати Верховної Ради в своїй більшості не посоромилися отримати так звану матеріальну допомогу від держави.

 Що стосується депутатів з Чернігівщини, то картина виглядає так.

Взагалі відмовилися від матеріальної допомоги Олег Ляшко (208 в.о.) та Ігор Рибаков (207 в.о.)

Перерахував матеріальну допомогу у власний благодійний фонд Валерій Дубіль.

Інші нардепи від Чернігівщини забрали  матеріальну допомогу собі. Це Владислав Атрошенко (206 в.о.), Іван Куровський(209 в.о.),  Микола Рудьковський(210 в.о.), Сергій Аверченко (список УДАР). Руслан Марцинків (список ВО «Свобода») та Віктор Губар (список КПУ).

Сума  одноразової матеріальної допомоги  складається з двох заробітних плат нардепів і коливається від 30 000 до 34 850 гривень. Загалом відмовились від отримання цих коштів лише 20  народних депутатів, ще 37 – переказали матдопомогу у благодійні фонди. Усі ж решта – а це 393 парламентарі – вирішили, що найважче живеться в цій країні саме їм… Це лише при одній щомісячній зарплаті  17 425 гривень. А ще – пільги, утримання бюджетом помічників, у багатьох – депутатські пенсії, і можливість заробляти величезні гроші, вирішуючи у ВР свої бізнесові питання.

Депутат-свободівець Руслан Марцинків ,  використав отриману матеріальну допомогу на фінансування видання книги про національно-визвольний рух під авторством Віктора Моринця (18 тисяч грн.). Крім того Марцинків каже, що за ці гроші придбав ноутбук для Новгород-Сіверської бібліотеки, а також надав матеріальну допомогу кільком родинам.

Сергій Аверченко отримав матеріальну допомогу в сумі двох заробітних плат – це менше 30 тисяч гривень. «Я її забрав, бо ці гроші розікрали би.», - заявив нардеп.  Депутат каже, що основну суму матеріальної допомоги  спрямував на будівництво храму колишнього Київського суворівського училища(тепер Київський військовий ліцей імені Івана Богуна), в якому він колись навчався.

Прес-служба  народного депутата Івана Куровського повідомляє, що всю свою депутатську зарплату та матеріальну допомогу Куровський роздає виборцям округу, які до нього звертаються особисто чи через приймальню.

Помічник народного депутата Владислава Атрошенка Василь Білогура  повідомив , що народний депутат на кожній зустрічі з виборцями роздає суми більші ніж ця одноразова матеріальна допомога. А телефони зазначені як контактні на сайті парламенту у Миколи Рудьковського та Віктора Губара не відповідають, тож куди витратили  гроші матеріальної допомоги ці народні обранці залишається поки невідомим.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"