Ще й ремонт пам’ятників «повісили» на шию пенсіонерів

На території Щаснівської сільради чотири пам’ятники жертвам другої світової війни потребують капітального  ремонту. Три з них – перебувають на балансі головного управління культури Чернігівської ОДА. Але стосовно ремонту їх, там руками й ногами відхрестились – немає грошей. Зате порадили, щоб сільрада брала напівзруйновані споруди на свій баланс і ремонтувала. А там у бюджеті теж – ні копійки. Почухали потилиці керівники та активісти громади і знову кинулись з простягнутою рукою до людей, серед яких переважна більшість пенсіонери. Навіть у магазинах встановили скриньки для «святої» пожертви. І подвірні обходи роблять.

А бабся Галя розв’язує свій таємний вузлик і ледь не плаче, бо й на хлібець може не вистачить до наступної пенсії. А ще ж і правнуки приїдуть на свята… Ні, якби це перша пожертва, то й нічого б, якось би перебилась… Але вже збирали на армію, на ремонт кладовища, на церкву, яку громадою будують… Прибігали дочка і старша внука, що в селі живуть, - їм по 50 гривеників дала, щоб на школу і дитячий садок внесли. Тепер на пам’ятники треба дати, а депутатша Люба казала, що днями знову збиратимуть на армію…

Ну буквально все повісили на шию пенсіонерів! Ще й ціни на продути погнали до небес. І не може розібратися баба Галя,  в який країні вона живе -  в незалежній чи окупаційній? І чим, крім болтовні по телевізору, займаються столичні керманичі? До своїх теж багато запитань… Та хто почує її, пенсіонерку? У них з нею одна розмова: віддай пенсію на «благо України».

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"