Рятувальники вчили дітей у санаторії

09 липня у Чернігові серед дітей, які оздоровлюються у санаторії "Зелений гай" представники екстрених служб провели пізнавальну акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти.".

До уваги присутніх були представлені чотири навчальні локації, зокрема пожежно-рятувальних, піротехнічних робіт - від Управління ДСНС України у Чернігівській області, надання першої невідкладної допомоги постраждалим - від обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також захисту населення під час пожеж і аварій з викидом отруйних речовин - від навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.
Діти вивчали правила пожежної та безпеки життєдіяльності, пожежно-рятувальне та спеціальне обладнання, його призначення, власноруч гасили умовну пожежу, знайомились за допомогою макетів з характеристиками ураження вибухонебезпечних предметів. Крім того, діти надавали медичну допомогу постраждалим з різного роду травмами, а також використовували індивідуальні засоби захисту, які рятують життя під час аварій з викидом отруйних та хімічно-небезпечних речовин. 
На завершення заходу діти та керівництво закладу подякували за змістовні й пізнавальні виступи, які популяризують безпечний спосіб життя серед учнівської молоді, а рятувальники для закріплення отриманих знань надали присутнім профілактичні пам'ятки із заходами безпеки та алгоритмом дій у різних небезпечних ситуаціях. 

У ДСНС України у Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"