Рудьківська «Вербиченька» – знову володарка гран-прі!

Цього разу перемогу фольклорному аматорському народному колективу «Вербиченька» із села Рудьківка, що на Бобровиччині, приніс V Всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності та культури», який два дні поспіль проходив у селі Піски Борзнянського району.

Поринути у незабутню атмосферу святкового дійства з’їхалися поціновувачі народного мистецтва з різних куточків не лише області, а й України. З року в рік фестиваль приємно дивує не лише своїм неповторним колоритом, а й розмаїттям уподобань. Тут і майстер-класи по колінню дров, молотінню пшениці ціпом, косінню трави, їзди верхи на конях, мистецькому розпису, гончарству, ковальству. Цікавились і купували гості свята різний крам – глечики, макітри, картини, вишивки, ікони, прикраси тощо. Куштували смаколики, якими щедро пригощали господині, одягнені у національне вбрання. А головне – скрізь звучала народна пісня, душа нашого співучого народу.

На фестиваль вже вкотре завітали композитор Ніколо Петраш, Заслужений діяч мистецтв України, поет-пісняр Степан Галябарда, Заслужений діяч естрадного мистецтва України Ігор Білик, відома телеведуча програми «Фольк-Musiс» Оксана Пекун. Саме пані Оксана і запропонувала колективу «Вербиченька» зйомки в її програмі, відібравши на прослуховуваннях дві народні пісні: «Ой, орел, ти орел» та «Йшла Маруся».

«Вербиченька» як завжди полонила душу й серце великої аудиторії не лише голосами, а й манерою виконання та сценічними костюмами з бабусиних скриньок. Тож Гран-прі ювілейного фестивалю ансамбль отримав, як кажуть, по заслугах.

Нагадаємо, що два роки тому з Національного Сорочинського ярмарку наш фольклорний аматорський колектив також привіз найвищу нагороду конкурсу – Гран-прі.

Сніжана БОЖОК 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"