"Розпиляли" бюджетні гроші на трьох


 

За привласнення бюджетних коштів групою осіб та службове підроблення документів на Чернігівщині судитимуть генерального директора приватного товариства, посадовця управління капітального будівництва Чернігівської ОДА та спеціаліста з технічного нагляду.

 

За даними слідства, директор підрядної організації за попередньою змовою зі спеціалістом технічного нагляду та службовою особою управління капітального будівництва Чернігівської ОДА у грудні 2019 року підробили акти виконаних робіт з реконструкції кінотеатру "Літній" у Новгороді-Сіверському. Підрядник отримав державні кошти за обладнання та інвентар, які фактично не поставив на об’єкт. Окрім того, судові експертизи виявили низку будівельних робіт, які не були виконані, але оплачені замовником. Таким чином, генеральний директор товариства за посібництва зазначених осіб заволодів коштами державного та обласного бюджетів на суму більш ніж 1,5 мільйона гривень, виділених на реконструкцію кінотеатру "Літній".
Аби відшкодувати заподіяну бюджетам шкоду, прокурор пред’явив цивільний позов до обвинувачених у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України. Роботи на об’єкті мали завершити й відкрити залу ще 1 січня 2020 року. Натомість підрядник - фірма "Славекобуд" - роботи не завершила, а працівники зникли з будівельного майданчика у грудні 2019 року. Про це тоді повідомив заступник міського голови Новгорода-Сіверського Олександр Могильний.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"