Ремонтують садочки, медзаклади, автошляхи



У 9 садочках Чернігівської області, які були пошкоджені внаслідок бойових дій, тривають відновлювальні роботи, ремонтують медзаклади, автошляхи та інші об’єкти інфраструктури.

 

Зокрема, ремонтують 6 дитсадків у місті Чернігів та 3 — в області:  у Ніжині, селі Дмитрівка Ніжинського району та селі Слабин Чернігівського району. Активна фаза будівництва на даний момент — в чернігівських садочках № 64 та № 57. Як зазначила завідувачка Чернігівського дошкільного навчального закладу №57 Лариса Лавриненко, до війни тут виховувалось 204 дитини. Під обстріли потрапили не лише школи, які поруч, але і садочок: всі вікна були вибиті, по стінах пішли тріщини. За опитуванням батьків, багато з них планують повернути дітей в стіни саме цього закладу. Тут залишилося завершити косметичний ремонт. Загальна кошторисна вартість на двох об’єктах ДНЗ складає 6,5 мільйона гривень. Нині в садках проводять роботи з демонтажу пошкоджених дерев’яних віконних блоків із подальшою заміною на металопластикові. З понеділка починають підготовчі роботи з виконання віконних відкосів та встановлення пластикових підвіконних дошок. За строками договору закінчення планується на 8 серпня.
Днями склили вікна у ДНЗ № 52 «Сонечко», № 57, № 60, № 64 «Оленка» та № 77 «Дельфін» у Чернігові. А взагалі, стоїть завдання відновити якомога більше закладів освіти до початку осені та забезпечити належні умови для перебування дітей.
На відновлення понівеченої інфраструктури в Чернігівській області у квітні цього року з резервного фонду держбюджету виділили 250 мільйонів гривень. Частина з них використовується для відбудови освітніх закладів.
В обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф монтували радіатори опалення та шпаклювали відкоси. киплять ремонти у обласній психоневрологічній лікарні, Чернігівській міській лікарні № 3 та Чернігівській центральній районній лікарні.
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області нині відновлює автошляхи на пріоритетних напрямках руху. На дорозі Т-25-19 Холми — Авдіївка — Оболоння відремонтували 537 кв. метрів гарячим асфальтобетоном.
Ще 293 кв. метри покриття відновили на трасі М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі. Ямковий ремонт на площі 181 кв. метр провели на шляху Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів. Також усували вибоїни на дорозі Р-83 Неданчичі — Ріпки — Городня — Сновськ — Корюківка — Семенівка — Чайкине — Н27. Там відновили 118 кв. метрів покриття. На шляху Т-25-17 Короп — Нехаївка — Шабалинів відремонтували 91 кв. метр покриття.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"