Ракетний удар по Чернігівщині


 

В ніч на 17 березня російські війська вдарили двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині. Як повідомляв начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус з посиланням на Повітряні сили України, за попередньою інформацією, вороги цілили по об’єктах на півдні області - по околицях Прилук.

 

За повідомленням поліції Чернігівської області, внаслідок ракетного удару по селу Макишин Чернігівського району, родина з дитиною залишилася без житла. Чоловік, жінка та їхня 6-річна дочка дивом вижили та фізично не постраждали. Внаслідок влучання загорівся житловий будинок, господарча споруда та гараж з автомобілем, які належали місцевій родині. На момент атаки люди були вдома, однак встигли вибігти з палаючої оселі. Родина Кряжів із Макишина зазнала через атаку росіян великих збитків. Зокрема, житловий будинок у якому Тетяна Кряж прожила 42 роки. Зі слів жінки, 16 березня близько одинадцятої вечора її родина почула з вулиці сильний гул. Потім почули незрозумілий свист. Затрусився будинок, від сильних вибухів повилітали вікна, від яких люди встигли сховатися у передпокій, щоб не привалило склом і уламками. Потім родина вибігла на вулицю та заховалась в кут між будинком та верандою. На їхньому подвір’ї зайнялась велика пожежа. Влучило не в будинок, а в сарай, від якого вогонь охопив усе обійстя. Згоріла машина, все майно, кури, господарський реманент. З речей, які встигло врятувати подружжя — лише невеликий причіп. Зараз родина Кряжів залишається у своїх родичів. Проте, що робити далі, вони не знають. За повідомленням поліції Чернігівської області, на місці події працювали вибухотехніки та слідчо-оперативна група. Нині розслідуванням займатиметься СБУ.

14 березня під час удару балістичними ракетами "Іскандер-М" російськими військами біля села Козилівка Корюківського району було пошкоджено будівлю ферми та травмовано місцевого мешканця, якому поранило руку.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"