Програма Василя Кучерини на кого розрахована?

              Без коментарів не обійтися.

1. Написав, з чим іде на вибори голови Бобровицької ОТГ 

«Відсутня заборгованість заробітної плати у бюджетній сфері»

Коментар. Тієї  заборгованості позбулися років за десять до приходу Кучерини на посаду голови райдержадміністрації.  Чи не найбільша заслуга в цьому ТОВ «Земля і воля», яке щороку збільшує бюджетні відрахування, останні роки – на десятки мільйонів.

«За сприяння народного депутата України Дмитренка О.М. встановлено в селах району 15 спортивних майданчиків»

Коментар. Спортивні й дитячі майданчики встановлювалися по всіх районах згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів. Заслуга ж Дмитренка, мабуть, у тому, що в кошторис встановлення майданчиків на території   Бобровицького  району «забита» більша сума, ніж на  майданчики для інших районів. Здогадки робіть самі.

«Бобровицька об’єднана територіальна громада має стати місцем безпечного, зручного і комфортного проживання людей різного віку і уподобань, незалежно від соціального статусу. Влада зобов’язана забезпечити якісне життя для різновікових груп, створити можливості для самореалізації молоді, організації дозвілля школярів».

Коментар. Нічого не скажеш – «геніальне» відкриття в галузі суспільствознавства і державотворення.  От тільки в народі про подібне «відкриття» кажуть, що воно зрозуміле й коню. А  в пересічної  людини виникає запитання: що заважало Кучерині » до виборів втілювати в життя своє філософське «відкриття»? На посаду голови Бобровицької райдержадміністрації його призначив не хто-небудь, а сам президент Петро Порошенко. І висунула його на голову району не якась там опозиційна політична сила, а сама «Солідарність» Блоку Петра Порошенка.   Що зміниться, коли його оберуть головою об’єднаної громади? Відразу добавиться розуму й уміння? Бо щоб виконати ним заявлене, думається, замало буде навіть державної подачки для розвитку громади,бо  он скільки непідготовлених самостійних «князьків» вже нею «подавилися».  Та й разова та допомога, як то кажуть, для підтримання штанів, щоб не спали в недолугих «самостійників».

«Пріоритет високим стандартам якості медицини і освіти!»

Репліка. А до виборів медицина й освіта не були пріоритетними для голови райдержадміністрації ?

«Необхідно розвивати та використовувати культурні надбання краю»

Репліка. Чому раніше не додумався до цього керівник району Василь Кучерина. Приберіг «цінну» ідею для передвиборчої програми? Довірливі виборці все «проковтнуть»?

2. Планує зробити  в разі обрання головою - «Взяти під особливий контроль»:

Ремонт дороги до с.Кобижча,  будівництво там нової амбулаторії та аптеки,обладнання футбольного поля, обладнання пішохідних доріжок, забезпечення населення соціальним хлібом, завершення будівництва Перенатального центру та інших довгобудів.

Коментарі  із запитаннями.

Не написав, чи входять до пріоритетних добудова Рудьківської школи, де учні навчаються у дві зміни в напіваварійних приміщеннях, і будівництво будинку урочистих подій, старе приміщення якого у жалюгідному стані. Ще цікавіше: Кучерина планує контролювати, а не каже, хто і за які кошти будуватиме? І чому не робив того на посаді голови РДА? Чекав виборів, щоб гарно пообіцяти? Навіть про дорогу до Кобижчі згадав, хоча її ремонтує ТОВ «Земля і воля», а невдовзі й нове асфальтне покриття зробить.

До речі, Василь Кучерина записав собі в заслуги й те, що на посаді голови райдержадміністрації він «Особисто контролював виконання всіх запланованих дій. Щоденно розв’язував злободенні питання».

Цікаво, а отой контроль і щоденне розв’язування питань не входить у обов’язки голови райдержадміністрації? Може,  він додатково взяв на себе такі зобов’язання, а тепер, перед виборами,  так гордовито хвалиться тим?  А про результати такої «виснажливої» роботи забув написати?  Лише пообіцяв, що доб’ється їх у об’єднаній громаді, якщо його оберуть головою.  Ще раз виділю найважливіше пообіцяне: влада зобов’язана забезпечити якісне життя для різновікових груп, громада має стати місцем безпечного, зручного і комфортного проживання людей…

 Ну як тут не гадати: на кого розрахована та писанина? На круглих дурнів? Але ж на Бобровиччині живуть здебільшого розумні й працьовиті люди. Недаремно ж район вважається одним з кращих в області з економічного та соціального розвитку, поповнення бюджету і Пенсійного фонду. З недоліків чи не найбільш  ганебний один: на виборах наступаємо на одні й ті ж граблі. Чи повториться це на виборах 29 жовтня – залежить від кожного виборця.

 

                                                         Іван Сокира 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"