Продовжується робота по забезпеченню сприятливих умов життєдіяльності осіб з інвалідністю.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації, в органах соціального захисту населення на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками перебуває 3,7 тис. осіб із числа інвалідів та ветеранів війни.

 З початку поточного року забезпечено санаторно-курортним лікуванням 456 осіб зазначеної категорії, 48 путівок були закуплено управліннями соціального захисту населення області за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

З метою забезпечення спецавтотранспортом на обліку перебуває 2,5 тис. інвалідів, із них 177 інвалідів війни, які брали безпосередню участь у бойових діях в період Великої Вітчизняної війни та війни з Японією. У 2013 році інвалідам видано 43 автомобілі.

Для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації у 2013 році до управлінь соціального захисту населення області звернулось понад 4 тис. осіб. Упродовж поточного року видано направлення на підприємства для виготовлення 8,3 тис. одиниць протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття, 4,3 тис. технічних та інших засобів реабілітації. З початку року видано інвалідам 1990 одиниць технічних засобів реабілітації, із них 418 крісел колісних.

 

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"