Прилуцькі будівлі роблять зручнішими для людей з обмеженими фізичними можливостями

В Прилуках триває робота з реалізації розроблених у 2009 році заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Зокрема, передбачено облаштування пандусами для інвалідних колясок приміщень органів самоврядування, закладів соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради Олег Созінов, із п’яти введених в експлуатацію об’єктів різного функціонального призначення три облаштовані пандусом. На жаль, немає можливості вирішити проблему задоволення потреб міста в сучасному громадському транспорті, обладнаному для перевезення інвалідів на візках. Але з перевізниками постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо оновлення транспортних засобів та необхідності здійснення контролю за проведенням посадки і висадки пасажирів виключно на зупинках громадського транспорту  з метою забезпечення доступу до транспортних засобів інвалідів, які пересуваються на візках, та осіб з вадами зору. Сьогодні деякі автобуси загального користування вже облаштовані додатковими щитами для більш зручного отримання інформації пасажирами з вадами зору.

За словами посадовця, при укладанні угод на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах перевага надаватиметься тим приватним перевізникам, у яких є транспорт, пристосований для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"