Прилуки стали чистішими

На вулицях Прилук помітно почистішало – у місті завершився місячник з прибирання та санітарної очистки. За його підсумками сектор санітарно-екологічного контролю міської ради відзначив міську галузь освіти, а також агротехнічний коледж, професійний ліцей та медичне училище, які активно долучилися до прибирання закріплених за ними територій. Добре попрацювали й деякі підприємства та суб’єкти господарювання.

Однак, пересічні прилучани (особливо жителі приватного сектору) вже не один рік у ході місячника з прибирання міста створюють проблеми не тільки для працівників комунального підприємства, а й для руху транспорту на вулицях, складаючи під бордюрами кучугури листя та гілок, які виносять після наведення ладу у власних дворах. Щоразу під час місячника комунальники все це прибирають. Та таке сміття не відноситься до твердих побутових відходів, договори з вивезення яких жителі Прилук укладають з КП «Послуга». Отже, для вивезення гілок, кущів тощо потрібно замовляти машину за окрему плату. За створення ж стихійних сміттєзвалищ на міських вулицях передбачена адміністративна відповідальність.

За інформацією сектора санітарно-екологічного контролю міської ради, з початку року складено 33 протоколи за порушення Правил благоустрою м. Прилуки. Максимальний штраф для фізичних осіб сягає 850 гривень, для юридичних осіб – 1700 гривень.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"