Прилуки – перші в економічному рейтингу

Прилуки вийшли на перше місце в області за економічними показниками першого півріччя. Про це повідомив заступник Прилуцького міського голови Олександр Сивенко.

Разом з тим, розрахунковий коефіцієнт промислового виробництва в місті (93%) не досягнув запланованого – 97,8%. Головною причиною став суттєвий спад виробництва на основних бюджетоутворюючих підприємствах – тютюновій компанії «В.А.Т.-Прилуки» та НГВУ «Чернігівнафтогаз». Ситуація на тютюновій компанії пов’язана з підвищенням акцизу на тютюн і тютюнові вироби, зростанням вартості цигарок та швидким і масовим насиченням ринку дешевою нелегальною продукцією. Скорочення обсягів виробництва  НГВУ «Чернігівнафтогаз» до 86,4% зумовлено вичерпністю старих родовищ і відсутністю нових та недостачею сучасного обладнання для видобутку копалин з більшої глибини.

Важливою подією в економіці Прилук стало відновлення виробництва заводу «Білкозин»      - зареєстроване на початку року товариство з обмеженою відповідальністю розпочало роботу в кінці червня. За умови стабільного функціонування «Прилуцький завод «Білкозин» має стати одним із основних обсяго- та бюджетоутворюючих підприємств у місті.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"