Правоохоронця підозрюють у «кришуванні»


 

19 жовтня слідчі територіального управління ДБР Києва затримали на хабарі 32-річного керівника одного з районних секторів поліцейської діяльності ГУНП в Чернігівській області. Правоохоронець систематично брав «дань» розміром від 1 до 10 тисяч гривень від підпільних торгівців алкоголем.

 

Досудовим розслідуванням установлено, що співробітник поліції систематично (щомісячно) вимагав неправомірну вигоду у жителів міста Чернігова за не притягнення їх до відповідальності за торгівлю алкогольними напоями без відповідних дозволів.  І саме під час одержання від місцевої жительки чергової суми «відкату»в він був затриманий правоохоронцями. 

За цим фактом посадового злочину відкрито провадження за  ч. 3 ст. 368 КК України- прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі, за попередньою змовою, або  повторно з вимаганням неправомірної вигоди.Таке правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії . В рамках кримінального провадження також встановлюються інші особи, які платили поліцейському за непритягнення їх до відповідальності за незаконну торгівлю алкоголем. 

 

Софія ЖЕВЕДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"