Повістки 17-річним юнакам не пов’язані з мобілізацією!


 

17-річні юнаки, котрі з якихось причин не приписалися до своїх призовних дільниць, можуть отримати повістку-сповіщення за місцем реєстрації про необхідність стати на військовий облік. У Збройних силах України наголошують , що ці повістки ніяким чином не пов’язані з мобілізацією.

 

Про це повідомляє командування Сухопутних військ ЗСУ. «Відповідно до статті 14 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» щороку протягом січня – березня беруться на облік громадяни України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років.

Зокрема взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання», – повідомляє командування Сухопутних військ ЗСУ.

Для взяття на військовий облік призовників громадяни України зобов’язані особисто прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

До речі, стати на облік повинні також 17-річні українці, які перебувають за кордоном. Для цього їм треба повернутися в Україну. З-за кордону це зробити неможливо. Взяття на військовий облік ніяк не вплине на право перетину кордону. До 18 років вони зможуть знову виїхати за кордон.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"