Попутник виявився шахраєм

Для 24-річного жителя Полтавщини дорога на приміському дизелі «Прилуки-Гребінка» не обіцяла нічого несподіваного. Знайомі зупинки, зручне місце... І з попутником пощастило. Хоча й старший удвічі, він виявився чудовим співрозмовником, жваво розповідав про своє життя-буття, щиро цікавився турботами хлопця, давав поради з власного досвіду.

Вже через кілька зупинок нові знайомі почувалися давніми друзями, тож хлопець щиро зрадів, коли дізнався, що чоловік прямує до тієї ж зупинки, що й він. Так слово за словом і доїхали. Коли ж вийшли в тамбур, чоловік спохватився, що забув зробити важливий дзвінок – а телефона, як на біду, з собою не має! Ніяковіло звернувся до юнака: мовляв, чи можна зателефонувати з твого? Той не відмовив. Дістав телефон, віддав незнайомцю. А сам вийшов з вагону та став чекати на платформі. Але супутник чомусь затримувався. Через хвилину двері електропотяга зачинилися і він рушив на Гребінку. А разом з дизелем поїхали і новий друг, і дорогий телефон. Тільки тоді хлопець зрозумів, що його ошукали та, не зволікаючи, звернувся до міліції.

Шахрая ловили недовго. За наданими прикметами невдовзі затримали 51-річного безробітного жителя Чернігівської області – той навіть не відпирався, що видурив у хлопця мобільний телефон з метою продажу.

Наразі стосовно підозрюваного розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Відповідальність за цією статею передбачає максимальний термін обмеження волі до 3-х років.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"