Поповнили лави захисників

Минулої п’ятниці у Носівському міському будинку культури відбулися урочисті проводи юнаків на армійську службу. Цьогорічного осіннього призову першими лави захисників Вітчизни поповнили шістнадцять юнаків – Олександр Григораш, Владислав Логін та Михайло Чучупа з Носівки, Роман Пасіка та Андрій Скрипель із села Мрин, Віталій Крапив’янський та Роман Піддубний зі Степових Хуторів, Роман Погорілко та Олег Сомов з Плоского, Андрій Закаврашний з Лихачева, Андрій Коваль із Козар, Олександр Тимченко з Макіївки, Євгеній Трухан з Хотинівки, Сергій Шевель з Іржавця, Ігор Лемішок із Софіївки та Руслан Скрипель з Платонівки.

Саме до цих хлопців і була прикута особлива увага присутніх батьків, рідних, друзів, представників влади громади та району, громадськості, духовенства та військових, школярів. Для них широку концертну програму підготували аматори сцени Носівського міського будинку культури.

Першим до призовників звернувся військовий комісар капітан Анатолій Халімон. Зачитавши Указ Президента України про призов громадян на строкову військову службу, він від щирого серця подякував хлопцям за те, що всі вони з розумінням ситуації та щирим прагненням виконати свій священний обов’язок перед Батьківщиною поповнять лави Збройних Сил України. Він також закликав майбутніх воїнів стійко долати труднощі військової служби, берегти спокій своєї країни, бути вірними її синами, пам’ятати про домівку, своїх батьків і повернутися додому загартованими та здоровими.

Анатолій Володимирович запевнив батьків призовників, що їхні сини не будуть направлені в зону АТО, утім, вони повинні мати військові навички, бути завжди готовими фізично та морально до служби. Військовий комісар пообіцяв, що з першого до останнього її дня буде з кожним із хлопців на зв’язку.

Зі щирими словами до майбутніх воїнів та їхніх батьків звернулися голова Носівської районної державної адміністрації Вікторія Вершняк та голова районної ради Анатолій Красносільський, котрі побажали хлопцям продовжувати та примножувати традиції славетних лицарів України – запорозьких козаків, героїчних захисників Батьківщини в роки Другої світової війни та учасників миротворчих операцій. Очільники району звернулися до юнаків з проханням серйозно та відповідально поставитися до освоєння військових спеціальностей та побажаннями здоров’я, витримки й терпіння. Військовий комісар Анатолій Халімон та голова райдержадміністрації Вікторія Вершняк вручили кожному з призовників військові квитки і подарунки – наручні годинники.

Свої найщиріші привітання висловив і заступник голови районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Мужченко. Він також побажав юнакам гідно нести звання українського воїна-захисника, з гордістю виконувати свій священний військовий обов’язок, не зганьбити честі Носівського краю, бути мужніми та дисциплінованими воїнами, справжніми друзями для тих, хто поруч з ними нестиме військову службу. У виконанні колишнього воїна-афганця прозвучали пісні на військову тематику.

На урочистому зібранні були присутні старшокласники загальноосвітніх шкіл Носівки. Призовники стали головними героями свята, а завтра всі вони, як один, одягнуть однострої і стануть справжніми солдатами, прикладом для старшокласників.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави, за свободу всього українського народу.

Благословив завтрашніх солдатів на новий, відповідальний і дуже непростий етап їхнього життя священик Свято-Троїцького храму протоієрей Володимир, який окропив хлопців свяченою водою та кожному подарував оберіг-молитвослов.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"