"Покровська книжкова толока в Чернігові"


У день чотирьох великих свят багато мешканців обласного центру та гостей міста відвідали Другий літературний фестиваль «Покровська книжкова толока в Чернігові». Урочисте відкриття фестивалю відбулося на Малій міській сцені, на Алеї Героїв. Тут влаштували імпрези на будь-який смак: поетичний калейдоскоп, виставку-продаж нових книг українських видавництв («Апріорі», «Габора», «Друге дихання», «Піраміда», «Свічадо», «Український пріоритет», «Урбіно», «Ярославів Вал»), автограф-сесії (адже до Чернігові приїздили понад 50 письменників із різних куточків України!), майстер-класи, захоплюючі дитячі презентації, «книгарню на колесах», безпрограшну книжкову лотерею, а також – «алею майстрів», тематичні фотозони і, головне, душевні та відверті розмови про українську літературу і, зокрема, сучасну вітчизняну поезію.

Водночас упродовж цього дня відбулися ще три резонансних заходи: в бібліотеках імені М. Коцюбинського, О. Довженка й у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

У центральній бібліотеці імені М. Коцюбинського всі охочі зустрілися з відомими українськими письменниками Наталією Гуменюк та Володимиром Лисом, істориками Михайлом Жироховим, Сергієм Леп’явком  й Олександром Бондарем, учасниками бойових дій Максимом Дерев’янком і Євгеном Луняком, журналісткою і волонтеркою Тетяною Миргородською; відвідали презентацію книги Володимира Шовкошитного «Чорнобиль» і майстер-клас від майстринь-вишивальниць Лесі Демчук і Даніели Івануш.

У центральній міській бібліотеці для дітей імені О. Довженка відбулися творчі зустрічі з поетами Марією Чумарною, Наталією Тріщ, Любов’ю Пікас, Ланою Перлулайнен та Петром Шкраб’юком.

Культурно-мистецький центр «Інтермеццо» радо відчинив свої двері для відвідувачів презентації книги Володимира Даниленка «Клуб «Старий Пегас» і творчих зустрічей із письменниками Галиною Сподарик, Людмилою Пуляєвою, Надією Мориквас та Іваном Гентошем.

Головне, всі бажаючі мали можливість провести день в атмосфері любові до літератури, отримали безліч позитивних емоцій і придбали новенькі книжки.

Сергій Квітницький, фото Віктора Кошмала

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"