Покривав "самоволку" за гроші

У Чернігівській області працівники Служби безпеки України затримали командира підрозділу однієї з місцевих військових частин. Офіцер підозрюється в систематичному хабарництві.

За інформацією оперативників СБУ, командир розробив і впровадив схему отримання неправомірної вигоди від підлеглих. Гроші він одержував за приховування фактів скоєння солдатами правопорушень. Зокрема, правоохоронці задокументували вимагання офіцером 33 тисяч гривень із солдата строкової служби. Боєць самовільно залишив місце несення служби, а хабар командир хотів отримати в обмін на невжиття належних заходів реагування на це.

"Правоохоронці затримали командира підрозділу під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень. Затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення. Заходи з викриття протиправної діяльності проводились спільно з військовою прокуратурою", - повідомили у пресцентрі СБУ.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"