У Куликівській громаді «дарували тепло на Різдво»


 

У новорічно-різдвяні свята у Куликівській ТГ привітали самотніх людей похилого віку. У цій громаді вже другий рік поспіль проводять благодійну акцію «Подаруй тепло на Різдво», коли всі небайдужі дарують відчуття родинного тепла самотнім односельцям.

 

Ще у грудні 2020 року за ініціативи Куликівського селищного голови Юлії Постернак у Куликівській громаді було започатковано благодійну акцію «Подаруй тепло на Різдво». Жителям громади запропонували завітати до одиноких односельців, привітати їх із новорічними святами та подарувати невеличкий подарунок, солодощі чи фрукти. Тим самим дати трохи уваги, родинного тепла одиноким людям, котрі у такі дні почуваються самотніми. Тоді її охоче підтримали в усіх селах і відгукнулися багато небайдужих. Тому в громаді вирішили продовжувати акцію і зробити її традиційною на новорічно-різдвяні свята.

«Новий Рік і Різдво – традиційно сімейні свята, коли родини збираються разом за святковим столом, обмінюються подарунками, діти навідують батьків, родичі приходять у гості, – говорить Юлія Постернак. – Коли наближаються зимові свята, кожен з нас починає вірити в диво, незалежно від віку. Проте є люди, яким дива чекати немає від кого. Йдеться про самотніх людей поважного віку, які живуть серед нас. Куликівська громада пильно дбає, щоб такі громадяни не залишилися поза увагою. Вони перебувають під опікою соціальних робітників постійно, але в особливі святкові дні так важливо подарувати їм відчуття родинного тепла і увагу від односельців, просто незнайомих людей! Це важливо і для тих, хто дарує його, бо і їхні серця стають теплішими від посмішок стареньких».

У період від Святого Миколая 2021 до Різдва 2022 року школярі, працівники установ і організацій, громадські активісти і просто небайдужі жителі привітали із святами одиноких громадян поважного віку, осіб із обмеженими фізичними можливостями. Вони завітали до осель з продуктовими наборами, солодкими смаколиками. Але головне – вони подарували тепло своїх сердець і щире спілкування тим, хто цього найбільше потребує! З особливою радістю старенькі зустрічали дітей. А школярі отримали неоціненний урок про те, як важливо цінувати живе людське спілкування і поважати старість.

Не забули учасники акції в ці новорічно-різдвяні свята і про підопічних стаціонарного відділення Територіального центру соціального обслуговування, що в селі Орлівка. Тут постійно проживає 36 підопічних. Це жителі громади, які потребують цілодобового нагляду, але не мають поряд рідних. До них із подарунками і святковими концертними програмами приїжджали школярі і дорослі, односельці і жителі інших сіл громади.

Самі ж учасники акції говорили про те, що робити добро – приємно, і посмішки літніх людей, яких вони вітали, дарували їм тепло у відповідь.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото Куликівської ОТГ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"