Подалі від депутатів!


 

Парламентська група «Довіра», до якої входять двоє епатажних нардепів від Чернігівщини – Валерій Давиденко та Борис Приходько, – фактично паралізувала роботу законотворчого органу через загрозу зараження нардепів небезпечною хворобою. Стало відомо, що першим COVID-19 заразився нардеп із «Довіри» (партія «Наш край) Сергій Шахов. Після нього коронавірус діагностували у його однопартійця Сергія Вельможного, якого разом із сином госпіталізували у Олександрійську лікарню. Із зараженим Шаховим контактували його однопартійці мажоритарники від Чернігівщини – Давиденко та Приходько. Незважаючи на небезпеку зараження, вони і досі не ізольовані від суспільства.

 

Припускають, що нардеп від «Нашого краю» Сергій Шахов встиг заразити не лише свого однопартійця Сергія Вельможного, але й, можливо, колегу з «Опозиційної платформи – ЗА ЖИТТЯ» Олександра Лукашева. І хоча в останнього діагнозу коронавірусу поки що не підтвердили, відомо, що у нардепа висока температура. В кулуарах парламенту очікують, що число заражених нардепів зростатиме, адже носій небезпечного вірусу був у парламенті і навіть голосував за обрання нового генерального прокурора. Власне, як і його колега з депутатської групи «Довіра» Борис Приходько. Для нього питання призначення лояльного генпрокурора – це питання подальших гарантій недоторканності. У лавах опозиційних партій не приховують того факту, що попереднього «генерального» Руслана Рябошапку звільнили за невідповідність генеральній лінії «слуг». Через те головним завданням нового генпрокурора стане тримання нардепів у послуху.

 

інфікований Шахов і новий премєр-міністр

 

Ймовірно, домовленості з новопризначенцями вступили в силу, адже крайній суд над Борисом Приходьком, якого, нагадаю, обвинувачують у розкраданні 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду України, тривав аж шість хвилин. Зрештою, це – лише припущення, оскільки прокурор у справі не встиг навіть слова сказати. Суддя Дарницького районного суду в Києві Олександр Домарєв переніс засідання на 24-те квітня. Схоже на те, що суд над Приходьком, хоч і неочікувано, але теж пішов на карантин. І це – незважаючи на весну та обіцяні посадки топ-чиновників. Цілком можливо, за цей час команда обвинуваченого спробує встановити контакт із новим генеральним прокурором Іриною Венедиктовою, хоча, судячи з її виступу в парламенті, Борису Приходьку все ж варто сушити сухарі та чекати на 12 довгих років з конфіскацією.

Приходько теж у групі ризику

 

І наостанок – виборцям 208-го та 210-го мажоритарних округів варто утриматись від контактів із згаданими нардепами та їх помічниками, доки вони не підтвердять те, що не заразились небезпечним вірусом.

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото з мережі

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"