Підприємства збанкручуються, люди лишаються без зарплати

В осінь Прилуки увійшли з боргами по зарплаті в 841,6 тисяч гривень. Ці гроші заборгували своїм працівникам місцеві підприємства. Майже третина боргу – 230,7 тисяч гривень – належить Прилуцькій нафтогазорозвідувальній експедиції ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія», котре досі не розрахувалося зі своїми працівниками за другу половину червня та липень поточного року. 

294,4 тисяч гривень зарплатних боргів числяться за БУ-1 ПАТ «Укргазбуд». Це не виплачена заробітна плата за 2006-2009 роки звільненим працівникам підприємства. В управлінні праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради повідомили, що ухвалою господарського суду м. Києва від 31.12.2008 року порушено провадження у справі №49/18-б про визнання банкрутом ПАТ «Укргазбуд». У цій справі введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника відповідно до ст.11 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», зупинено виконання боржником грошових зобов’язань і зобов’язань щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів, строк виконання яких настав до введення мораторію). Мораторій діє на весь час провадження справи про банкрутство.

На іншому підприємстві – ТОВ «Велмі-Пром» – заборгованість із заробітної плати сягає 316,5 тисяч гривень. ТОВ «Велмі-Пром» належить до підприємств-банкрутів, і постановою господарського суду Чернігівської області на ньому відкрита ліквідаційна процедура.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"