ПІД КЕРІВНИКОМ «КОЗЕЛЕЦЬРАЙАГРОЛІСГОСП» ЗАХИТАЛОСЯ КРІСЛО?

31 порушення. Саме стільки було виявлено комісією КП «Чернігівоблагроліс» на ДП «Козелецьрайагролісгосп».

 Проте у керівництва останнього замість усунення порушень виникли щодо них заперечення. У результаті – підприємство не може реалізовувати свою продукцію.

 Тепер детальніше…

 Позапланові ревізії охопили усі 18 дочірніх підприємств «Чернігівоблагролісу». Проходили вони через зміну керівництва КП «Чернігівоблагроліс» (новий в.о. генерального директора КП «Чернігівоблагроліс» Олександр Клишта ознайомлювався зі станом підприємств) та передбачали тимчасове зупинення реалізації лісопродукції, крім відпуску дров паливних для населення.

 Від 10 жовтня, згідно наказу керівництва «Чернігівоблагроліс», реалізація на дочірніх підприємствах призупинилася. Але після перевірки вони запрацювали у звичному режимі. Окрім одного – козелецького.

 Причиною тому стали заперечення керівництва ДП «Козелецьрайагролісгосп» щодо виявлених порушень та подальшого їх усунення. Зокрема, комісія виявила 31 порушення, які стосувалися бухгалтерського обліку, охорони праці, кадрової роботи та ведення господарської діяльності.

Саме через це козелецьке підприємство і досі не може розпочати реалізацію, – пояснив в обласній раді 6 листопада на круглому столі в.о. генерального директора КП «Чернігівоблагроліс» Олександр Клишта:

«Не відновлена реалізація, бо по Козельцю суперечлива ситуація. Вони не згодні з результатами перевірки, яка проводилася під їхнім же наглядом. Є розбіжності стосовно матеріальних осіб, пожежного стану, інвентаризації, яку повинен був провести сам керівник козелецького підприємства. На момент перевірки досі не було наказу щодо проведення інвентаризації. До того ж у Олега Петренко діє приватна структура по розробці ділянок, з якою він самостійно уклав договір без погодження із КП «Чернігівоблагроліс»».

 Під час обговорення проблемного питання директор ДП «Козелецьрайагролісгосп» Олег Петренко неодноразово говорив про можливі фінансові проблеми через зупинку реалізації:

 «Якщо ми повернемо гроші нашим контрагентам, то в нас виникне заборгованість».

 Проте Олександр Клишта завірив, дані проблеми козелецькому підприємству не загрожують та додав, що відповідь ДП «Козелецьрайагролісгосп» на запит «Чернігівоблагроліс» щодо обов’язкових платежів так і не надало.

 «Ми маємо змогу стабілізувати ситуацію на ДП «Козелецьрайагролісгосп» у будь-якому випадку. Між нашими підприємствами можлива фінансова допомога, як зворотня, так і незворотня».

 Чому лише козелецьке підприємство, із 18 дочірніх підприємств «Чернігівоблагролісу», стало проблемним – зацікавило на круглому столі депутатів обласної ради. Виникло питання: хто саме призначав Олега Петренка на посаду та за чиїми рекомендаціями?

 Повагавшись Олег Петренко відповів: призначав його на посаді колишній керівник «Чернігівоблагролісу» Сергій Бойцун за рекомендаціями голови Козелецької громади від Аграрної партії Олени Дмитренко та її оточення.

 Ця інформація визвала у депутатів сумніви щодо прозорого призначення Олега Петренка.

Адже, як відомо, за керівництва Сергія Бойцуна, який є партнером олігарха Рената Ахметова, на КП «Чернігівоблагроліс» впроваджувалися сумнівні схеми. Зокрема, продукцію збували за значно заниженими цінами. Трохи більше, ніж за півроку так було випиляно річну лісосіку.

 ЗМІ писали, що неугодних директорів Сергій Бойцун звільняв і ставив «своїх», слухняних. Після того, якодного із заступників Бойцуна впіймали на хабарі, йому порекомендували залишити Чернігівщину.

 Сумніви викликав у депутатів і той факт, що Олега Петренка рекомендувала одіозному Бойцуну представниця Аграрної партії, голова Козелецької громади Олена Дмитренко. Адже ніякого відношення до комунального майна Чернігівської обласної ради вона не має.Тепер питанням професійної компетенції Олега Петренка займатиметься Управління комунальним майном обласної ради, а депутати облради мають виїхати на ДП «Козелецьрайагролісгосп» та особисто поспілкуватися із робочим колективом.

 Наступне засідання стосовно даного питання в обласній раді заплановано на 14 листопада.  

 

Джерело: Високий вал

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"