Переплати по субсидіях «забере» держава

З 1 січня «Чернігівобленерго» розділилося на дві компанії. Тепер постачальником електроенергії для населення є ТОВ «Енера Чернігів». Та досі багато споживачів не можуть розібратися зі своїми новими платіжками. Головне питання: куди поділися переплати, які в людей були на рахунках «Чернігівобленерго»?

Про це ми вже неодноразово писали на сторінках «Чернігівщини». Більше того, керівник ТОВ «Енера Чернігів» Роман Гамениця запевняв, що якщо хтось заплатив «із запасом на майбутнє» колишньому постачальникові «Чернігівобленерго» ще минулого року або ж продовжував оплачувати цього року, ці гроші не пропадуть. Такі переплати побутових споживачів за електроенергію будуть автоматично перераховані новому постачальникові послуг ТОВ «Енера Чернігів». Головною умовою є написання заяви у вільній формі, де потрібно вказати абонентський номер «Чернігівобленерго», на якому залишилася переплата, і новий «Енера Чернігів», на який цю переплату треба перевести.

Також в «Енері» запевняли, що якщо переплата на особовому рахунку виникла через нарахування по субсидії, кошти також будуть переказані новому постачальникові, але тільки після закінчення опалювального сезону, після проведення перерахунку за невикористану субсидію. І в цьому полягає головна проблема для людей. Адже держава, видавши з березня місяця субсидію на руки, «пограбувала» людей на переплатах субсидій. Тобто всі переплати тих абонентів, які почали отримувати субсидію на руки, піднімуться в державний бюджет. І «Енера Чернігів» в цьому не винна, бо такою є постанова Кабміну.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"