Освітлення буде сучасним та економним


 

Для сцени та глядацького залу Новгород-Сіверського міського будинку культури придбали нове освітлювальне обладнання. На сцені спеціалісти поки тестують нові якісні прожектори, котрі невдовзі замінять старі.

 

Інженер Новгород-Сіверського міського будинку культури Віталій Федунов розповів: «На сьогодні потужність споживання всього освітлення сцени, глядацької зали – 80 кіловат на годину. З цим сучасним обладнанням, світлодіодними LED-прожекторами ми можемо знизити потужність споживання до 20 кВт/год, а то й менше».

Віталій Федунов перевірив: прибори працюють справно, продемонстрував це своїм колегам. Вони вже обговорили, наскільки краще і комфортніше працюватиметься колективу будинку культури з таким освітленням. За допомогою прожекторів можна зробити різнокольорове освітлення сцени, затемнення чи підвищену яскравість, цікаві театральні ефекти.

Всім цим під час концертів, виступів та святкових заходів керуватимуть за допомогою нового пульта. Спеціаліст матиме змогу миттєво переключати з одного режиму освітлення на інший.

«Загалом нове обладнання обійшлося близько 30 тисяч гривень. Ще плануємо придбати динамічне світло з різними ефектами», – сказав начальник відділу культури і туризму Юрій Воробей.

 

Наталія СКЛЯРЕНКО, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"