Оскаржують материнство в суді



У Чернігові в суді оскаржують материнство найстаршої породілі України. Позивачка Оксана Спектор вважає, що її яйцеклітину використали без її відома.

 

Новозаводський районний суд міста Чернігова 12 січня розгляне справу щодо оскарження материнства  Валентини Підвербної. Адвокат позивачки Сергій Вольфовський каже що, його клієнтка просить провести ДНК-експертизу в дівчинки Анни-Марії, яку набито народила Підвербна.
23 лютого 2011 року в пологовому будинку Чернігова 65-річна Валентина Підвербна народила здорову дівчинку. Дитина з‘явилася на світ після процедури ЕКО з використанням донорських біоматеріалів. Дівчинка зараз навчається в школі. Позивачка проживала в Харкові, зараз вона мешкає в Ізраїлі.
Клієнтка Вольфовського на початку 2021 року переглядала програму про дитину найстаршої породілі України і помітила разючу схожість дівчинки з її донькою та іншими родичами. Крім цього, спільними виявилися і проблеми зі здоров’ям, про що говорилося в програмі. Тому в жінки виникли підозри, що її яйцеклітини, які вона здала на зберігання, використали без її дозволу та взагалі без відома.
Цей позов - про оскарження материнства. Має бути проведений ДНК-тест, що підтвердить або спростує підозри клієнтки. Якщо підтвердить, то судовий спір триватиме щодо визнання матір’ю дитини іншої жінки, - повідомив адвокат.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"