Одержали допомогу від латвійців


 

Днями заступник голови обласної ради Дмитро Блауш разом із командою волонтерів та давнім другом Чернігівщини, мером латвійського міста Огре, яке із 2007 року є побратимом Чернігова, Егілсом Хелманісом вкотре побували в Донецькій, Запорізькій та Харківській області.

 

Як відомо, пан Егілс та небайдужі латвійці допомагають Україні від самого початку війни росії проти нашої країни. З часу розгортання повномасштабного наступу на українську державу мер міста Огре особисто неодноразово привозив необхідну допомогу як для цивільних, так і військових, відвідував бійців у найбільш гарячих точках.
Завдяки його ініціативності та солідарності з нашим народом за сприяння заступника голови обласної ради Дмитра Блауша на фронт вже доставлено чимало автівок та інших необхідних нашим захисникам речей.
Цього разу транш допомоги був особливо масштабним – для потреб українських воїнів було передано 17 різних автомобілів, серед яких пікапи, мікроавтобуси та навіть вантажівка. Крім того, українські та латвійські гості доставили захисникам дрони, тепловізори, нові шини, термобілизну та багато інших життєво важливих на фронті речей.
Цю потужну допомогу Дмитро Блауш та Егілс Хелманіс разом із волонтерами передали бійцям 1 окремої танкової Сіверської бригади, чернігівського підрозділу ППО, 63-ї, 66-ї та 10-ї бригади, 117 бригади ТРО, 151-го розвідувального батальйону та інших підрозділів, яких вони особисто відвідали.
Дмитро Блауш висловив глибоку вдячність латвійському народу та меру міста Огре за безпрецедентну підтримку України та ЗСУ.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"