Нові виплати. Хто може отримати?


 

Жителі дев'яти громад Чернігівської області, які повністю або частково втратили своє житло, або члени сімей яких загинули чи отримали поранення в ході бойових дій, можуть протягом трьох місяців отримувати грошову допомогу у розмірі 2200 гривень на кожного зареєстрованого члена сім’ї. Загалом – 6600 гривень за три місяці на одну людину.

 

Як повідомляє Агенція міських ініціатив, така програма грошової допомоги на Чернігівщині діє з кінця травня, але спершу нею могли скористатися безпосередньо жителі обласного центру. Волонтери агенції вже прийняли більше 4000 заявок від жителів Чернігова, зокрема мікрорайонів ЗАЗ, Подусівка, Астра, Бобровиця, Зарічне.

Наразі ж програма виходить за межі міста, й грошову допомогу можуть отримати жителі ще дев’яти громад області.

Так протягом липня та серпня допомогу зможуть оформити в Олишівській, Новобасанській, Гончарівській, Новобілоуській, Михайло-Коцюбинській, Куликівській, Іванівській та Киїнській територіальних громадах.

«Програма працює для двох категорій населення. Це сім’ї, житло яких було частково пошкоджено в результаті військових дій (з 24 лютого 2022 року), та сім’ї, члени яких постраждали внаслідок військових дій у цей же період: одержали поранення, загинули, зникли безвісти»,