Нові робочі місця – в нових супермаркетах

У райцентрі Бобровиця (11,5 тисячі населення) відкрився новий супермаркет з мережі «Фора». Районний центр зайнятості прилаштував туди на роботу 8 безробітних. Ще 15 людей з таким статусом пішли працювати в інший супермаркет – АТБ, що відкрився раніше. Сотні місцевих і приїжджих мешканців працюють в дрібніших торгівельних мережах і приватних палатках. Торгують, звісно, привозним товаром, бо в самій Бобровиці власне виробництво обмежується невеличкими обсягами місцевого молокозаводу. Навіть хліб свій уже не випікається. Не місто, а суцільна барахолка з продуктовим додатком.

Ще одна «лазівка» для центру зайнятості, куди можна «спихнути» безробітних, хоча б тимчасово, - громадські роботи з благоустрою територій і тимчасові роботи.

За словами директора Бобровицького центру зайнятості населення Миколи Демидюка, активно залучають безробітних для наведення порядку в населених пунктах Новобиківська, Свидовецька, Озерянська, Кобижчанська, Козацька сільські ради. За виконані роботи половину суми оплачує служба зайнятості, а другу половину – місцевий бюджет. Тобто, щоб залучати людей на благоустрій, треба мати гроші в сільській казні. Але, скажімо, В Новобасанській сільраді вони є, і безробітних зареєстровано 25, які останнім часом не залучаються до громадських робіт.

За тимчасові роботи оплачує той, хто наймає безробітних для виконання певного виробничого завдання. Найширше цим користується ТОВ «Земля і воля», яке по праву вважається взагалі найкращим роботодавцем у районі.

Недавно лаву безробітних у Бобровиці поповнили 20 працівників Бобровицького молокозаводу. Чи заберуть їх назад на роботу – не відомо.

Та найбільше загострює проблему безробіття в Бобровиці – Київ. З 304 офіційно зареєстрованих безробітних, 200 – дали підприємства й організації нашої столиці. Водночас саме до Києва щоденно їдуть на роботу тисячі бобровичан.

Допомога з безробіття   виплачується всім вчасно, а от самим працівникам центру зайнятості населення зарплату, буває, затримують, але «не катастрофічно».

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"