Нова дорога для розвитку громад

На початку жовтня без зайвого пафосу, урочистих церемоній із перерізанням стрічок, без десанту різного рівня посадовців відбулася, тим не менше, значима подія, особливо для жителів громад Бобровицького і Козелецького районів.

Про закінчення робіт із поточного середнього ремонту вже йшлося в короткому повідомленні Служби автомобільних доріг в області, а саме, що з 4 жовтня відкрито рух на автомобільній дорозі Т-25-28 Козелець-Бобровиця на відрізку дороги по території Бобровицького району.

За цією подією – наполеглива робота багатьох, підсумком якої і стало завершення ще одного етапу будівництва і реконструкції доріг у рамках Меморандуму про інвестиційне співробітництво та організацію взаємовідносин між Чернігівською облдержадміністрацією, ТОВ «Земля і воля» та Службою автомобільних доріг області, підписаного торік у травні. Фактично це перший дієвий інвестиційний проект, коли приватний аграрний бізнес іде назустріч державі, вкладаючи значні кошти у відновлення автошляхів.

І от після нанесення дорожньої розмітки в перші дні жовтня по відновленому автошляху безперешкодно рушив транспорт від залізничного переїзду біля села Марківці в бік районного центру, а нині – центру ОТГ. Отже, цього року коштом ТОВ «Земля і воля» фактично побудовано нову дорогу із дотриманням всіх сучасних технологічних вимог.

Як зазначив генеральний директор товариства Леонід Яковишин, цього року з прибутків підприємства у ремонт цієї дороги «під ключ» вкладено понад 40 мільйонів гривень. Торік коштом товариства проклали 5,3 кілометра дороги до історико-меморіального музею Павла Тичини у Пісках. У планах в наступному році ввести в експлуатацію ще шість кілометрів дороги Бобровиця – Козелець, а також побудувати 8 кілометрів нової дороги в бік села Браниця. У цій справі в пригоді став власний асфальтний завод господарства, на якому за годину нині виробляється 70 тонн якісного дорожнього покриття, а за день – до 700 тонн асфальту.

За словами керівника одного з найпотужніших аграрних підприємств України, його зростаючі фінансові можливості дозволяють щорічно будувати 10-15 кілометрів доріг. Окрім того, господарство постійно працює на будівництві інших об’єктів виробничої і соціальної сфери, а також усієї інфраструктури Бобровиччини.

– Думка про будівництво нової дороги Бобровиця – Козелець з’явилася не спонтанно, – згадує Леонід Григорович. – Не так давно гарну нову дорогу зробили до Ічні, а чим Бобровиця та її жителі гірші? Я поїхав до тодішнього керівника області Валерія Куліча і знайшов його підтримку щодо відновлення доріг за принципом спільного фінансування. На зборах громади міста я обіцяв, що ця нова дорога буде побудована за будь-яких умов. Навіть якщо якась зі сторін підведе – будуватиму її за свої кошти. Я не звик обманювати людей, як це постійно роблять наші урядовці. Пообіцяв – зроблю. Адже якісні дороги потрібні громадам, як кисень. Тож необхідно вже зараз щось конкретне робити, а не язиками ляпати. Поєднання коштів бізнесу і держави на будівництво і реконструкцію шляхів нам нині диктують життєві реалії. А якби ще можновладці не крали стільки грошей, виводячи їх в офшори, ми вже давно мали б нормальні дороги, не гірші від європейських.

Ярослав КАРАНДА, фото Сніжани Божок

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"