Ніжинська «Поштова станція» незабаром оновиться?

«Поштова станція» у Ніжині – унікальний комплекс споруд, що входить до десятки незвичних музеїв України, присвячений розвиткові поштової справи – як місцевої, так і на території країни в цілому у XVII – на початку XX століть. Одна з оригінальних численних атракцій Ніжина, що незмінно популярна серед туристів, які відвідують місто. Тож не дивно, що саме цей заклад увійшов до плану заходів, який передбачає реставрацію пам’яток архітектури.

Зі слів директора Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського Геннадія Дудченка, архітектурний комплекс «Ніжинська поштова станція» не випадково потрапив до переліку споруд, які планується реставрувати впродовж 2019-2021 року.

«Наразі в одній із будівель цього комплексу розміщений відділ НКМ ім. І. Спаського «Поштова станція», який, відповідно до статистики відвідування та коштів, отриманих від туристів, є найуспішнішим музейним проектом Ніжина. З чотирьох музеїв комплексу він приносить понад 70% прибутку. Нині через нього проходять тисячі відвідувачів. За рахунок реставрації ми зможемо розширити виставкову площу, переструктурувати експозицію і перетворити його у повноцінний, перспективний туристичний об’єкт, який приваблюватиме десятки тисяч туристів», – переконаний Геннадій Миколайович.

Суму, яку планують виділити з бюджету області, поки що не розголошують. Нещодавно головою Чернігівської облдержадміністрації Олександром Мисником був презентований проект плану перспективного розвитку туризму в Чернігівській області на 2019-2021 роки. Варто відзначити, що план складається з понад 500 перспективних проектів, які надійшли на розгляд облдержадміністрації від районів та ОТГ Чернігівської області.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"