Ні дня без трудового рапорту. Але це не тепер, а 33 роки тому

 

Бобровицька районна газета «Жовтнева зоря» 5 січня 1981 року надрукувала трудовий рапорт чотирьох трудових колективів про те, що вони зробили за перші три дні нового року.

Так, Новобасанський цегельний завод виготовив 82 тисячі штук цегли-сирцю і 137 тисяч – випаленої цегли. Похвалились також про перевиконання планів минулої, десятої п’ятирічки.

Бобровицький завод сухого знежиреного молока за перші три дні виробив продукції на 45 тисяч карбованців. В розрізі по цехах: 12 тонн сухого  молока з державним знаком якості, 11,5 тонни масла, 8 тонн цільномолочної продукції.

Тваринники Бобровицького бурякорадгоспу за три дні надоїли 136 центнерів молока. Кращі доярки Ольга Ульянченко, Ганна Литвинова, Валентина Куделич, Ніна Бідна довели добовий надій в середньому на корову до 12 кілограмів.

Новобиківське міжгосподарське підприємство по відгодівлі великої рогатої худоби 3 січня 1981 року здало на м’ясокомбінат 72 голови молодняку загальною вагою 30 тонн м’яса. До 15 січня планують здати на переробку ще майже 800 голів.

На 3 січня  2014 року з названих чотирьох підприємств в живих залишився лише молокозавод, але і в нього результати за перші три дні нового року не порівняно скромніші. Та й не друкуються тепер у газетах трудові рапорти. Скрізь – одна майданна політика і побутові сенсації. Але парадокс: Україна майже два перші тижні нового року гуляє, причому за такими багатими столами, про які 33 роки тому більшість працюючих по-комуністичному й не мріяла. Інша справа, чи довго ще так протягнемо, гуляючи. Багатства держави не бездонні, з кожним роком все менше стає того, що не прибавляємо, а розкрадаємо. 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"