Незаконна порубка на мільйони


 

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьох мешканців Ніжинського району у незаконних порубках дерев у захисних лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні та збуті незаконно зрубаних дерев, вчинених за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

 

Досудовим розслідуванням установлено, що директор одного з місцевих підприємств, прагнучи протиправно підзаробити, організував злочинну схему із незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях на території Батуринської територіальної громади Ніжинського району. Попередньо змовившись зі своїми знайомими, організатор підшукував лісові ділянки з необхідними породами дерев та надавав вказівки здійснювати порубки та перевезення незаконно спиляної деревини задля її подальшого зберігання і збуту. У подальшому спільники за відсутності спеціального дозволу (лісорубного квитка), ористовуючи надані їм бензопили та транспортні засоби, вирубували та звозили очищені від гілок дерева на територію підприємства. Частину отриманої незаконним шляхом деревини зловмисникам вдалося реалізувати. У результаті 7 незаконних порубок підозрювані незаконно спиляли понад 400 дерев дуба, сосни та тополі, завдавши тим самим екологічної шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму понад 11 млн грн.
В ході розслідування вилучено знаряддя вчинення рубок, транспортний засіб за допомогою якого здійснювалося перевезення незаконно добутої деревини, а також деревину. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в Чернігівській області. Експертні дослідження забезпечували експерти Чернігівського НДЕКЦ МВС України.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"