Недобудованій Носівській школі №5 виповнилось 25

Розпочали її спорудження ще при СРСР. Ще й з яким розмахом – на тисячу учнів! Що встигли зробити до початку незалежності України, так це «закопали» в новобудову велику суму радянських карбованців і створили головний біль для всіх наступних керівників району.

Розморозив довгобуд на початку 2000-х Анатолій Красносільський. Тоді й «обрізання» масштабів відбулося наполовину: перепроектували на 500 учнів. Після приходу до влади «помаранчевих» будівництво знову завмерло, та й Анатолія Красносільського «попросили» з  району.

Повернувся він на посаду голови Носівської РДА в 2010 році і знову взявся за оживлення будівництва школи, добився нового потоку державного фінансування. Велика сума пішла на реконструкцію раніше побудованого. І об’єкт набув сучасного вигляду. На його завершення не вистачало якихось… 18 мільйонів гривень. З них 14 мільйонів обіцяли на 2013 рік. Крайній термін – цей рік. Та не дочекались фінансування торік, а тепер уже й не сподіваються. І Красносільського вдруге, тепер уже нащадки «помаранчевих-2004», звільнили його з роботи.

У Носівці жартують, кажуть, що чекають на третє «пришестя» Красносільського. Може тоді школа таки буде добудована? Все-таки не така вона й стара – лише 25. У районі є й столітні … І ще працюють. Правда закралося  й реальне побоювання, що школа №5 може «в дівках засидітись» і перетворитися в дуже дорогий пам’ятник радянсько-незалежної історії.  І розбиратимуть її на «сувеніри»… По цеглині, по євро шиферині… Грошова  вартість їх більша, ніж сувеніри з берлінської стіни.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"