Не платиш комірне – потрапиш у список

Незабаром у Чернігові створять єдину базу боржників. У цей реєстр вноситимуть усіх мешканців Чернігова, які не сплачують за комунальні послуги. База боржників буде загальнодоступною і передивитися списки зможе будь-хто.

За допомогою такої інформаційної системи в міській раді хочуть примусити людей сплачувати комунальні рахунки. Керівники підприємств сфери ЖКГ переконані, що вона дозволить ефективно відслідковувати боржників, реагувати і таким чином підвищувати рівень сплати за надані послуги. Адже сьогодні одна з найбільших проблем Чернігова – багатомільйонні борги населення за тепло і послуги ЖКГ.

«Якщо люди не погасять заборгованість за тепло перед «Облтеплокомуненерго», то є пряма загроза, що НАК «Нафтогаз» може не дати місту ліміти газу на наступний опалювальний період, – говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. – Ми звертаємося до всіх мешканців, щоб вони переконували неплатників. Щоб не було так, що той, хто не платить – той розумніший, а той хто платить – дурніший».

Марія ШИШКІНА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"