На Всеукраїнському 25 Форумі видавців закликають допомогти бібліотеці імені В. Г. Короленка

Під час проведення 25 Форуму видавців закликали приєднатися до благодійної акції з надання допомоги Чернігівській ОУНБ імені В. Г. Короленка, подарувавши їй кілька книжок із власного асортименту.

Про це повідомляє Президент Громадської спілки  «Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів» Олександр Афонін у Facebook.

 «Дорогі мої друзі та колеги-видавці!

Звертаюся до вас з уклінним проханням про допомогу, і в першу чергу до тих, хто братиме участь у ювілейному 25 Форумі видавців. 

Мені, як, мабуть, нікому, відомо, скільки упродовж останніх чотирьох років більшість із вас допомагала бібліотекам, що знаходяться в зоні АТО (нині — ООС), поповнити їхні фонди, надаючи безоплатно власні видання. 
Однак іноді виникають форс-мажорні ситуації у бібліотеках, далеких від зони АТО, коли потрібна нагальна допомога. 

Сталося так, що під час майже тропічних липневих злив було затоплено приміщення Чернігівської обласної універсальної бібліотеки імені В. Г. Короленка, у результаті чого знищено і пошкоджено значну частину фондів. Проблеми з виділенням коштів на їх відновлення не дозволяють найближчим часом хоча б частково відновити втрачену літературу, особливо сучасну. 
Це та ситуація, коли бібліотека може розраховувати лише на доброзичливу допомогу небайдужих співгромадян. 

Тому і звертаюся до вас із проханням під час проведення 25 Форуму видавців приєднатися до благодійної акції з надання допомоги Чернігівській ОУНБ імені В. Г. Короленка, подарувавши їй кілька книжок із власного асортименту. Як кажуть, з миру по нитці — голому сорочка.

 Для збору подарованих книжок на подвір’ї Палацу мистецтв виділено окрему палатку під № 146. 
Щиро розраховую на вашу небайдужість і добросердність, а також на бажання допомогти бібліотеці, яку спіткала біда» - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 30 червня 2018 року у Чернігові вирувала негода. Під час сильної зливи сталося підтоплення бібліотеки.

Джерело: val.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"