На відбудову ліцею - 64 мільйони



Уряд виділив 64 мільйони гривень, зібрані через платформу UNITED24, на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею.

 

Заклад потребує повного відновлення, оскільки потрапив під обстріл 4 березня 2022 року, селище на той час було в окупації. В укритті ліцею перебували люди, одна з працівниць загинула. Основний удар прийшовся на кабінети хімії, фізики, інформатики та захисту України. Ракета пройшла крізь другий і перший поверхи. Дах зруйнований майже на 90%, половина вікон вибита. Інше влучання було по спортивному майданчику. Відбудова Михайло-Коцюбинського ліцею розпочалася одразу після обстрілу. Частково будівельні матеріали та виконання інших робіт оплатили коштом місцевого бюджету та спонсорів. Завдяки цьому ліцей згодом зміг частково відновити очне навчання.
Завдяки виділеним коштам вдасться остаточно завершити відбудову — відремонтувати систему опалення, класні кімнати, обладнати сучасний комп'ютерний клас та облаштувати повноцінне безпечне укриття. Тож усі учні Михайло-Коцюбинського ліцею зможуть повернутися до очного навчання.
У квітні 2024 року Чернігівської ОВА звернулася до Міністерства освіти і науки щодо розподілу коштів для відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею. У зв