На українсько-російському кордоні Чернігівщини спостерігається скупчення військової техніки Російської Федерації

Таку інформацію підтвердив керівник прес-служби прикордонного загону в Чернігівській області  підполковник Олександр ДУДКО, який зустрівся з журналістами чернігівських мас-медіа.

Як запевнив Олександр Дудко, обстановка на державному кордоні України на території Чернігівщини залишається на сьогодні більш-менш стабільною та контрольованою. Державний кордон охороняється в посиленому режимі.

Тільки за останню добу через державний кордон України пропущено 9,6 тис. осіб та 1,6 тис. транспортних засобів, з них не пропущено 9 осіб, з яких 1 незаконний мігрант.

У Чернігівських прикордонників, як зазначив Олександр Дудко, викликає подив і обурення те, що деякі журналісти в гонитві за сенсацією дають неперевірену інформацію.  «Завідомо знають, у більшості випадків, що інформація неправдива, - сказав прикордонник, - і все рівно поширюють у своїх мас-медіа. Наведу зовсім свіжий приклад.

Один журналіст нещодавно розповсюдив завідомо недостовірну інформацію про те, що з території Росії, яка межує з кордоном України в районі села Грем’яч Новгород-Сіверського району, здійснено кілька бойових пострілів з військової техніки. Через це силові підрозділи, у тому числі й армійські, досить тривалий час знаходилися у підвищено-бойовому стані».

В той же час Олександр Дудко підтвердив, що на українсько-російському кордоні в Новгород-Сіверському районі Чернігівської області в даний час відбувається скупчення великої кількості військової техніки Російської Федерації.

Представник прикордонної служби зазначив, що у разі перетинання військовими літаками чи іншими видами техніки українського кордону з боку Росії, така техніка буде неодмінно знищена.

     Джерело: Біла хата

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"