На осінньому ярмарку в Ніжині збирали гроші для ЗСУ


 

У Ніжині в сквері Гоголя 19 жовтня відбувся осінній благодійний ярмарок – справжнє свято єдності, творчості та душевної щедрості. Сюди з’їхалися майстри з Ніжина, Ніжинського району та Чернігова, які представили свої вироби. Всі, хто завітав цього дня на ярмарку, могли не лише придбати собі щось, а й задонатити на Збройні сили України. Так під час заходу було зібрано 8 тисяч гривень, які підуть на допомогу нашим захисникам.

 

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Ніжинської міської ради.

Цього дня народні майстри Чернігівщини представили свої неймовірні роботи: вишиванки, в’язані ляльки, м’яких бойових гусей, плетений посуд з петриківським розписом, витончені прикраси з бісеру, керамічний посуд, вироби з епоксидної смоли та багато іншого. Кожен виріб відображав багатство української культури та креативність його творців.

Окрім мистецьких виробів, для гостей також був організований концерт місцевих фольклорних колективів, які виконали запальні українські пісні.

«Такі заходи не лише популяризують мистецтво, але й зміцнюють єдність громади та підтримують культуру навіть у складні часи. Ми дякуємо Збройним силам України за можливість мирно проводити такі заходи і створювати нові проекти», – наголосила начальниця управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак.

Осінній ярмарок у Ніжині – це не лише можливість насолодитися красою рукотворних виробів, але й реальна підтримка Збройних сил України. Адже захід був благодійним. Усі зібрані кошти, а це 8 тисяч гривень, підуть на допомогу захисникам. А наприкінці осіннього ярмарку в Ніжині всі майстри, які брали участь у заході, отримали почесні грамоти від управління культури на знак вдячності за їхню майстерність, творчість і внесок у розвиток народного мистецтва.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото з сайту міської ради

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"