Мільйони в асфальт або «Земля і воля» продовжує ремонтувати дороги

Ремонт і будівництво доріг вже давно стало пріорітетним завданням для керівництва ТОВ «Земля і воля». Цей рік не став винятком. Не чекаючи доки держава дасть скуштувати обіцяний «солодкий» пряник децентралізації, тільки-но налагодилася погода, бригада шляховиків аграрія вийшла на поле бою. Вже вдалося відремонтувати дорогу до найбільшого села Кобижча і дві вулиці у самому населеному пункті. Нині завершуються роботи у напрямку Бобровиця-Марківці. Попереду Браниця й дорога до Старої Басані. Є у планах і капітальне будівництво автошляху. Тож цьогоріч господарство вже традиційно вкладе мільйони у дороги, незважаючи на те, що справно платить податки і всі збори.    

«Дорогу відремонтували до самого храму, - розповідає отець Василь з Успенської церкви, що в селі Кобижча. – Ми неабияк вдячні Леоніду Григоровичу Яковишину. Тепер добиратися до святині стало набагато легше. Адже село у нас велике. Дехто велосипедом їде на службу, а коли яма на ямі, то це робити дуже складно і часто небезпечно, бо дорогою ж і автомобілі їздять. Керівництво ТОВ «Земля і воля» завжди вкладає гроші в добрі справи. На те, щоб відбудувати нашу церкву після пожежі, виділили сто тисяч гривень, ще й технікою допомогли».

Зі слів старости села Кобижча Дмитра Лесенка, Кашталянівка – вулиця, якою рухається багато транспорту. Це і рейсові автобуси, й вантажні автомобілі, легковики. До дитячого садочка щодня курсує автобус, що підвозить дошкільнят.

«У минулому році шляховики від ТОВ «Земля і воля» побудували 700 метрів нового дорожнього полотна – там, де було саме бездоріжжя, а цьогоріч закінчили цю дорогу, яка веде до церкви, ямковим ремонтом. Відремонтували вулицю Земську і традиційно автошлях Бобровиця-Кобижча аж до носівського лісу. Ця дорога після зими щороку побита. Їздять нею всі, а ремонтує лише «Земля і воля», - констатує Дмитро Володимирович. – Цьогоріч планується ще ямковий ремонт двох вулиць за рахунок державної субвенції, яку ми всі чекаємо з нетерпінням. Ще одна вулиця – Шевченка – фінансуватиметься з міського бюджету громади. Проекти виготовлені. Нині вони пройшли експертизу, вже оголошений тендер. Якщо цей план реалізується, відремонтуємо близько семи кілометрів доріг по селу».

У Марківцях, де нині тривають дорожні роботи, люди вже не сумніваються у тому, хто стоїть за цією справою.

«Тут Леонід Григорович щороку ремонтує, - розповідають марківчани. - Гріх жалітися. Хлопці його на совість ремонтують. Добротно латають... По гарній дорозі можна і пройти, і проїхати».

Минулого року на ямковий ремонт доріг по Бобровицькому району ТОВ «Земля і воля» витратило шість мільйонів гривень. Більше того, завершили будівництво автошляху Стара-Басань – Піски. Загальна вартість якого обійшлася аграрію у шість з половиною мільйонів гривень.

Цьогоріч обіцяють витратити не менше. Прикро лише, що про ремонт доріг дбає одне-єдине господарство, яке й без того сплачує найбільші податки до бюджету. Решта підприємців лише мовчки спостерігають, поповнюючи власні кишені. Хоча вже давно мали б унаслідувати гарний приклад базового господарства району.

 

                                                                                        Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"