Ліміти на газ суттєво знизили

Вчора, 17 липня,на нараді керівників комунальних служб начальник “НіжинТеплоМереж” Валерій Зімін розповів про нові ліміти на використання газу.

За його словами, нагрітися взимку в своїх квартирах буде досить складно. “Десять днів тому ми отримали вказівку на обласній нараді економити газ у цьому опалювальному сезоні на десять відсотків у порівнянні з минулорічними витратами. Така цифра для нас дуже велика. А сьогодні на всеукраїнській нараді оголосили, що економія газу має скласти тридцять відсотків. Таке рішення прийняв Кабмін. У них є інформація, що газу майже не буде, бо йде війна. Реверсного газу не вистачатиме для забезпечення потреб”, — говорив Валерій В'ячеславович.

Тобто, цієї суворої зими ніхто не буде питати про наявність коштів. Єдиним виходом теплопостачальника та керівництва міста буде пошук резервів, фінансування й т.д. для підтримання тепла в оселях ніжинців. Зустріч холодної пори року буде проблемою не лише “НіжинТеплоМереж”, заявив Зімін, а й самих мешканців усього житлового фонду та бюджетних і соціальних установ — багато буде залежати від утеплення осель та установ.

Але це ще не все, з чим доведеться входити в зиму — Кабмін переглянув санітарні вимоги до температури повітря в квартирах: “Кабмін планує знизити санітарні норми температури в квартирах із нинішніх вісімнадцяти градусів тепла до п'ятнадцяти-шістнадяти”, — розповів Валерій В'ячеславович.

Нагрівати температуру вищу за п'ятнадцять градусів урядовці радять електрикою, бо йде війна й треба економити. “Зігрівати дітей електронагрівачами радять. Але ж, запитайте у РЕМа, наша проводка нікуди не годна і не витримає такого навантаження. Буде горіти”, — поділився керівник тепломережі.

Вихід є — обігрівати житловий фонд пелетами та соломою, але не всі котельні до цього готові та й таке обігрівання дорого обійдеться навколишньому середовищу, переконував В. Зімін.

            Джерело: Уездные новости

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"