Креатив від смолинських вчителів

Поки хтось скаржиться, що школу закривають, інші діють, не чекаючи на милість чиновників. Так, у Смолинській ЗОШ І-ІІ Гончарівської селищної ради вчителі вигадали досить незвичний, але, як показала практика, дієвий спосіб залучення нових учнів до свого навчального закладу.

Своєрідну рекламу свого навчального закладу працівники школи розробили на звичайних ватманах і розвішали в сусідніх селах. Розмістили гарні фотознімки навчального процесу та шкільних святкових заходів, які відбуваються протягом року, а також текст, де викладені всі переваги навчання саме в цій школі, до якої вчителі з «дружної шкільної сім’ї» запрошують  нових учнів.

«Нині, якщо хочемо зберегти школу, то потрібно щось робити, бо коли не буде 25 учнів, то навчальний заклад вважатиметься малокомплектним і його закривають. Така ідея спала на думку нашим вчителям, а саме вчительці молодших класів Олені Володимирівні Діденко, – розповідає директор Смолинської ЗОШ І-ІІ ступенів Валентина Волощенко. – Саме вона розробляла і власноруч розмальовувала та клеїла потім ці плакати, які ми розвішували в Смолині та сусідніх селах – Лебедівці, Жеведі та Козерогах».

І така нехитра реклама вже дала свої результати. На початку літа в школі налічувалося 28 учнів, а тепер їх кількість значно збільшилася.

«Вже надійшло вісім заяв від батьків нових учнів з Лебедівки та Жеведі, – продовжує пані Валентина. – До цього в нашій школі навчалися дітки лише зі Смолина та Козерогів».

Дітей з сусідніх сіл будуть підвозити новеньким шкільним автобусом, який ще взимку придбала Гончарівська об’єднана громада.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"