ПАМ’ЯТЬ

Корюківський меморіал не будують вже три місяці

Всі роботи зі зведення меморіалу жертвам Корюківської трагедії в Урочищі Гай, що неподалік від районного центру, зупинені наприкінці 2013 року. Коли ж вони продовжаться, невідомо.

Про це «Чернігівщині» повідомили охоронці об`єкту.

На сьогодні на місці майбутнього меморіалу працюють позмінно лише вони втрьох. Живуть вони серед лісу у вагончику та охороняють завезені ще минулого року будматеріали: деревину та цеглу. Зарплатню охоронцям виплачують вчасно.

– Якби нас тут не було, – каже один з них, – то за кілька днів не тільки б матеріали вкрали, а й розібрали б та вивезли те, що вже збудоване.

На питання, чи буде продовжене будівництво об’єкту, вони відповідають, що відомо це лише Господу Богу. За їх словами, перед Новим роком всіх працівників, залучених до створення меморіалу, відправили по домівках. І не сказали, коли повертатися.

– Меморіал має бути збудований. Якщо не буде бюджетних коштів, я особисто звернуся до підприємців та олігархів, – сказав голова обласної ради Микола Звєрєв, відвідуючи Корюківку на початку березня, до 71-ї річниці Корюківської трагедії.

Ігор СТАХ, фото: Сергій СТУК

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"