Комплексів автофіксації побільшає


 

Минулого року на автошляхах області сталися 383 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинули 102 людини, ще 447 — зазнали тілесних ушкоджень. Це дещо менше, ніж у 2020-му, проте ситуація вимагає покращання.

 

Про це йшлося на нараді, на якій розглянули можливості подальшого зменшення рівня аварійності на дорогах Чернігівщини. Ремонт доріг, оснащення їх відповідною інфраструктурою, збільшення кількості транспорту на дорогах підвищують потребу в облаштуванні додаткових засобів регулювання та контролю за дотриманням правил дорожнього руху і його безпеки.
Тож в області має збільшитись кількість систем фото- або відеофіксації на проблемних ділянках доріг та у зонах підвищеної концентрації ДТП. Такі засоби покликані дисциплінувати водіїв, а у разі порушень — сприяти швидкому притягненню винних до відповідальності.
На сьогодні в області функціонують дев’ять комплексів фіксації правопорушень на дорогах: 6 — на автошляхах державного значення (у селі Киселівка у напрямку Мени, у селі Красилівка, що на трасі Київ-Чернігів у селах Новий Биків, Количівка, Бобрик та в Батурині). Три камери є у Чернігові (вулиця Рокоссовського, 12, корп. 2, у напрямку вулиці Захисників України; проспект Миру, 296, у напрямку вулиці Володимира Дрозда; проспект Миру, 241-А, у напрямку вулиці Льотної)..
Ще один комплекс фіксації має з’явитися найближчим часом на 92-му кілометрі траси М-02, біля повороту на м. Борзну. Розглядається також питання оснащення такими системами ділянок доріг Н-27 (19–20-ий км) та Р-56 (6–7-ий км). Місце встановлення комплексів автофіксації визначається залежно від кількості ДТП на тому чи іншому відрізку дороги.
Крім того, учасники наради наголошували на необхідності забезпечити наявність освітлення на автошляхах, а особливо — на пішохідних переходах, якісної дорожньої розмітки та відповідних дорожніх знаків, інших засобів регулювання дорожнього руху. І про це мають дбати не лише дорожні служби, а й органи місцевого самоврядування.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"