Компанії шукають студентів, не зіпсованих трудовими відносинами, і самі їх навчають

Українські роботодавці вирішили брати на роботу молодь 20-30 років без досвіду. Так, якщо раніше компанії шукали людей, які працювали раніше не менше трьох років, то зараз користуються популярністю студенти.

Є компанії (причому як вітчизняні, так і іноземні), які шукають людей, не зіпсованих трудовими відносинами. Тих, кого вони зможуть виростити під себе.

Роботодавці організовують для своїх співробітників навчальні курси та тренінги. Це можуть бути запрошені викладачі або фахівці, які багато чого досягли в своїй галузі. Стажують нових співробітників, а старим підвищують кваліфікацію. Наприклад, у IT-компаніях люди просто по колу ходять на такі курси, тому що їм потрібно постійно підвищувати свій рівень.

Таким чином, в Україні зростає кількість молодих начальників. Компанії воліють віддавати керівні посади своїм, а не найманим працівникам. Зростає кількість молодих керівників - до 30 років. І природно, що, якщо людина недовго попрацювала на лінійній позиції, добре себе зарекомендувала і стала керівником, потім вона навряд чи піде працювати в інше місце.

Крім того, зараз на українському ринку праці все більше цінуються універсальні працівники, які крім своєї спеціалізації, щонайменше добре орієнтуються в інтернеті, знають англійську та хоча б початковий рівень графічних навичок.

За словами експертів, роботодавці в свою чергу, щоб утримати співробітників використовують їх нематеріальне мотивування. Підвищувати зарплату - це само собою, але шукають й інші стимули. У хід йдуть гнучкий графік, скасування дрес-коду, гарний офіс, цікаві корпоративи, запрошення психотерапевтів.

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"