Колектив газети «Чернігівщина» нагороджений

відзнакою «Волонтерська доблесть»


 

Як відомо, газета «Чернігівщина» постійно, багато співробітничає з ОК «Північ». З першого ж дня повномасштабної війни «Чернігівщина», по суті, стала фронтовою газетою. Щотижня публікуються матеріали про подвиги українських бійців, волонтерів, медиків та рятувальників, про життя громад під час війни, спогади мешканців про окупацію.

 

Видали двотомник «Чернігів у вогні», який отримав значний резонанс в Україні та за кордоном. Це – спільний проект газети «Чернігівщина» та ОК «Північ». Головний меценат – генеральний директор ТОВ «Земля і воля», видатний аграрій, Герой України Леонід Яковишин. Книжки подаровані захисникам України, а також – у бібліотеки, музеї, університети та школи.

Творці двотомника нагороджені почесними міжнародними відзнаками імені Джека Лондона (США), Антуана де Сент-Екзюпері (Франція), премією миру (Німеччина – США), міжнародними нагородами імені Тараса Шевченка та Лесі Українки. Двотомник став «Книгою року» – у Чернігові, Україні та за кордоном.

В Австралії, у Сіднеї, перша книжка «Чернігів у вогні» перекладається англійською мовою – цим опікується директор Української громади Сіднею, викладач університетів і центральної української школи в Австралії Софія Мицак.   

А зараз розпочато роботу над третьою такою книжкою про українсько-російську війну. Матеріали друкуються в газеті, публікуються на популярних порталах і оприлюднюються в соціальних мережах. Книгу планується видати цього року.

Також, за сприяння газети «Чернігівщина», неодноразово надавалася волонтерська допомога нашим бійцям. Зокрема, для танкового підрозділу «Кліщі» придбано вантажний мікроавтобус «Опель Vivaro», а для батальйону «Гроза» – тепловізор.

Нині понад чотириста військових по всій області щотижня отримують і читають газету «Чернігівщина». Примірники газети постійно передаються і на Схід та Південь, де воюють чернігівці. Отож газету нерідко читають і на передовій, буквально в окопах, та на кордоні. Тому наша газета справедливо користується значною популярністю у бійців. 

У день військового журналіста командувач оперативного командування «Північ», генерал-майор, Герой України Дмитро Красильников нагородив колектив нашої обласної газети «Чернігівщина» відзнакою «Волонтерська доблесть». Також Дмитро Красильником поставив свій автограф на першій сторінці газети «Чернігівщина».

Раніше ми отримали Подяку від командувача ОК «Північ». Також торік п’ятеро працівників нашої газети нагороджені медалями «За службу та звитягу» III ступеня від командувача Об’єднаними Силами ЗСУ, генерал-лейтенанта, Героя України Сергія Наєва.

Щиро дякуємо за високе визнання нашої роботи від ОК «Північ». Від усієї душі зичимо нашим друзям-військовим здоров’я, Перемоги та миру! Переможемо разом!

 

Сергій Дзюба,

редактор газети «Чернігівщина»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"