У Чернігові збережуть ще одне настінне панно


 

Декоративне панно, яке прикрашало фойє у готелі «Градецький», розібрали і передали до Чернігівського обласного художнього музею ім. Галагана.

 

У музеї кажуть, що це панно унікальне тим, що на ньому зображені древні символи Чернігова, які виготовлені у різних техніках. Панно величиною 3 на 2 метри прикрашало готель майже 40 років. Тепер його розібрали на 120 частин представники спільноти « Чернігів-монументалізм», попередньо домовившись про це з власниками готелю, пронумерували частини і передали до художнього музею.

І хоча деякі дедалі панно потребують реставрації, про в музеї є такі спеціалісти, які зможуть це зробити.

«Моя ідея така, щоб це панно стало частиною нової експозиції, яка буде створена в нашому музеї, – говорить директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Галагана Юрій Ткач. – Ми зараз якраз працюємо з концепцією розширення постійної композиції і відповідно, як елемент декоративного мистецтва, воно може стати однією з центральних частин якоїсь зали. Проте дуже хотілося б показати панно якомога швидше, хоча б на тимчасовому місці, вже цього року. А потім перемістити до постійного залу».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"