Голову Деснянської ОТГ спіймали на хабарі

Військові прокурори затримали голову Деснянської ОТГ Юрія Осташевського під час отримання хабара. 27 тисяч гривень чиновник вимагав за незаконне виділення земельної ділянки.

«Затриманий вимагав ці гроші та одержав їх від представника комерційного товариства за виділення земельної ділянки поблизу селища площею 0,15 га для розміщення автозаправної станції», – йдеться у повідомленні Національної поліції.

Саме при отриманні зазначених коштів голову затримали військові прокурори Деснянського гарнізону Центрального регіону України та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 368 частиною 3 Кримінального кодексу України «Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище». Якщо провину голови доведуть, то йому загрожує конфіскація майна, позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Наразі голову Деснянської ОТГ взяли під варту на 2 місяці із правом внесення 153 тисяч гривень застави. Таке рішення прийняв 27 лютого Козелецький районний суд.

До слова, Деснянська ОТГ була в п’ятірці перших громад на Чернігівщині, які вирішили об’єднатися у 2016 році. До неї входять населені пункти Десна, Косачівка, Лошакова Гута, Тужар, Сорокошичі, Короп’є, Морівськ, Рудня, Отрохи, Бір. Тепер ця громада стала першою на Чернігівщині, де чиновник такого рівня не втримався від хабара.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"